Kanepe Nasıl Temizlenir? Neyle ve Nasıl Silinir?

528

Kanepe nasıl temizlenir konusunda sizin için önemli püf noktalardan oluşan bir yazı hazırladık. Bu yazımızdaki tavsiyelerin bir kısmını biliyor yada uygulamış olabilirsiniz. Fakat eminiz ki ilk defa okuyacağınız bilgiler de yer alacak. Öte yandan yazının sonunda ahşap mobilya temilziği ile ilgili yazımızın linkini ekledik. O yazıda da önemli bir takım bilgilere yer verdik.

 

Kanepe nasıl temizlenir

 

İçerikler

Kanepe Neyle Silinir?

Kanepe neyle silinir sorusundan önce kanepenin kumaşı oldukça önemli bir konu olduğunu belirtmek isteriz. Bunun için ürünü aldığınız koltuk firmasının kullanım klavuzu varsa okumanızı tavsiye ederiz. Yoksa firma ile irtibat sağlayarak, koltuğunuzun kumaşı hakkında bilgi alın. Eğer kumaşınız silinebilir kumaş ise nemli pamuklu bez ile silmek yeterli olacaktır. Eğer kumaşınız müsaitse kalıp sabun ve arap sabunu da hafif şekilde kullanarak kanepeyi silebilirsiniz. Fakat bazı kumaşlar sabun yada detarjan kullanımına uygun değildir.

 

Kanepe nasıl temizlenir

 

Kanepe Nasıl Silinir?

Az önce de belirttiğimiz gibi kanepe nasıl silinir sorusu için standar bir cevap yoktur. Çünkü her kanepede farklı kumaş kullanılmıştır. Kanepe kaplamada deri mi, keten mi, nubuk mu, şönil kumaş mı, babe face mi, kadife kumaş mı yoksa tay tüyü mü kullanılmış. Mesela keten ve kadife gibi dokuma kumaşlar yıkanabilir özelliğe sahiptir. Minderler eğer seyyar ise kılıflar çıkartılıp 30 derecede yıkayabilirsiniz. Eğer sabit ise az önce belirttiğimiz gibi kalıp sabun yada arap sabunu ile silebilirsiniz. Bazı kumaşların dış yüzeyi rahat silinmesi ve kir tutmazlık özelliği olması için özel bir kimyasal ile kaplanmıştır. Eğer bu kumaşlarda detarjan kullanırsanız belki ilgili kirli bölgeyi yada lekeyi çıkarmış olursunuz ama kumaşın özelliğine de zarar verebilirsiniz. Bu sebeple ilk olarak nemli bezle koltuğu sildikten sonra kir hala çıkmamış ise kesinikle firma ile irtibat sağlamalısınız.

 

Mobilya temizleme

 

Koltuğu Temizliğinde Diğer Tavsiyelerimiz

  • Bazı kanepelerin su ile temas etmemesi gereklidir. Bu tarz kanepelerin temizliğinde temizlik malzemesi kullanılmalıdır. Genel olarak yarım kova su içerisine bir kapak bu temizlik maddesinden dökersiniz. Daha sonra bir bez yardımı ile birlikte mobilyalarınızı temizlersiniz. Daha sonrasında kurulamanıza ya da durulamanıza gerek yoktur. Sadece tek kat bu mobilya cilası ile mobilyalarınızı silmeniz yeterli olacaktır.
  • Koltuk temizliğinde koltuklar için özel olan temizlik malzemelerinden yararlanabilirsiniz. Tabii ki bazı mobilyaların kaplamaları farklı maddelerden yapılmıştır. Bu tarz mobilyalarda da yüzeyin kaplaması ne ise, ona uygun olan temizlik malzemeleri tercih edilmelidir. Mobilyalarınız ne olursa olsun sadece su ile temizlemeniz yoğun bir temizlik sağlamaz. Sizin yapmanız gereken şey mobilyalarınıza en uygun temizlik malzemelerinden yararlanmak, olmalıdır. Bu tarz malzemeler ile temizlik yaptığınız zaman daha uzun süre temiz bir kullanıma sahip olabilirsiniz. Bu tarz malzemeler genel olarak her yerde bulunabilir ve de bulunması zor değildir.
  • Koltuk satın alırken yıkanabilir kumaş almayı ve minderlerin seyyar olmasına özen gösterin. Çünkü sabit minderlerin kılıfları çıkmıyor. Kılıfı çıkan minderlerin ve yastıkların kılıfları eğer yıkanabilirse çamaşır makinesine atarak 30 derece yıkayabilirsiniz.
  • Düzenli aralıklarla mobilyalarınızın elektrikli süpürge ile tozunu almanız da gayet önemli bir temizlik yöntemidir. Ayrıca bazı özel makineler ile mobilya temizliği yapan firmalara da başvurabilirsiniz.
  • Deri ev mobilyaları son zamanlarda oldukça yaygın bir şekilde kullanılan ev eşyaları haline geldi. Fakat, ev hanımlarının temizlik konusunda çekilmez dert dedikleri sıkıntıları bulunduruyor. Temizlenmesi zor olan, kiri üzerinde tutan deri koltuklarınız için birkaç püfnoktası bilmeniz yeterli olacaktır aslında. Temizlik için ilk olarak süpürge makinasıyla üzerlerindeki tozları almakla işe başlayabilirsiniz. Daha sonra toz bırakmayan kumaşlardan olan toz bezlerini nemlendirip kullanarak, derinin üstünü silebilirsiniz. Bunun dışında keten tohumu ve sirke karışımının deri mobilyaları iyi derece temizlediği bilinir. Bu karışımı mobilyanıza uygulayarak 8-9 saat beklettikten sonra, toz beziyle silerek işlemi sonlandırabilirsiniz. Bu karışımla birlikte derileriniz daha canlı, renkleri eskisine göre daha parlak olacaktır. Ayrıca gün içerisinde mobilyalarınızın üzerine örtü vb. gibi şeyler kapatmanız daha az toz olmasını sağlar.
  • Bunların dışında deri mobilyalarınız için aseton içeren temizleyicilerden kaçınmanız gereklidir. Çünkü aseton içeren kimyasallar deriyi bozar. Bu yüzden aseton içermeyen tırnak cilası çıkarıcısını kullanabilirsiniz. Bir diğer püf noktası ise deri mobilyalarınıza herhangi bir şey döküldüğünde o anda temizlemesini yaparsanız, leke deriye nüfuz etmeyeceğinden çıkması çok daha kolay olacaktır. Temizlenmesi dışında ise mobilyalarınızın kaloriferlerin çok fazla yakınında bulunmamasını tercih ediniz. Çünkü sıcaklığın fazla olması da deri mobilyalarınızın cilasının zedelenmesine sebep olabilir.

 

Ahşap Mobilya Temizliği Nasıl Yapılır? (TIKLAYIN)

 

Kanepe neyle silinir

Kanepe nasıl silinir

 

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın