Mutfak Düzenleme Fikirleri & Yerleşim Planı

2.679

Mutfak düzenleme fikirleri konusunda örnekler sunduğumuz yazımıza hoş geldiniz. Bu yazıda fikir olması açısından, mutfak yerleşim planlı konusunda ip uçları sunacağız. Mutfak planı yaparken alan yerleşiminde mutfağın metre karesine göre camın bulunduğu duvar, ölü sayılacak duvar buzdolabı gibi büyük beyaz eşyaların duracağı alanları iyi belirlemeliyiz. Küçük mutfaklarda kullanım alanını arttırmak için tavana kadar dolap fikri herkesin ilk aklına gelen yöntem olmalı. Evet, uzun dolaplar çok eşya alabilir ama renkleri iyi dengelenmeli koyu renklerle bezenip boğucu olmamalı. Bu mutfaklarda açık renkler çok ferah bir görüntü sağlayacaktır bu mutfaklarda duvar renkleri ile oynayarak alanı daha geniş gösterebilirsiniz.

Birazdan size 6 maddede mutfak yerleşim planları için püf noktaları belirteceğiz.

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 0

 

Küçük mutfaklarda tezgâh altı tam kapasite ile kullanılmalı bulaşık makinesi, fırın (küçük mutfak için çok fonksiyonlu mikrodalga, turbo gibi özelliği olanlar seçilmeli) gibi beyaz eşyalar kesinlikle tezgâhın altında kullanılmalı. Eğer yemek alanı olarak kullanılacaksa kısa bir yan tezgâh ve bundan aşağı doğru inen bir kanatla açılıp kapanan bir masa ve tabureler mutfağımızı tam randımanlı kullanmamızı sağlayacaktır.

 

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 1

 

Büyük mutfak planları için her kadının hayali tüm yardımcı aletler tezgâhta her şey ellerinin altında yemek yaparken o kadar işin arasında rondoyu dolaptan aramaktansa tezgâhta bulmak anlatılamaz bir keyiftir. Ada mutfak imkânı varsa bu tadından da yenmez olacak yemek alanı ve hazırlama alanları ayrı iş bitmeden toparlayıp yer açma sıkıntısı yok yemeğiniz pişerken siz tehlikesiz bir şekilde tezgâhınızı toplayabiliyor olmanız tarifsiz bir keyif olsa gerek.

 

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 2

 

Mutfak yerleştirilirken en önemli esas kıstaslar ısı verecek ürünlerin soğutuculardan uzağa, su ile işi olan eşyaların evye-bulaşık makinesi gibi bir kol boyu hizasına yerleştirmeyi unutmayın.

 

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 3

 

Dar Mutfak Planları

Dar mutfak sahibi iseniz eğer dekorasyon çalışmalarında biraz sıkıntı yaşayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Kalabalık ürün grupları ile bu alanları boğmak yerine daha işe yarar ve işlevsel ürünler ile mobilya tercihlerinizi doğru bir şekilde yapabilirsiniz. Dar mutfak dekorasyonlarında çok fazla kullanılan sürgülü dolap sistemleri, bu alanların en büyük kurtarıcısı diyebiliriz. Sürgülü dolaplar, klasik ahşap dolaplara göre daha kullanışlı ve daha az yer kapladığı için de dar mutfak dekorasyon çalışmalarında daha fazla tercih ediliyor. Bu mutfakların dekorasyon çalışmalarında, daha fazla alan yaratmak adına dilerseniz balkon ile birleşimi de düşünebilir ve mutfaklarınızı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

 

scavolini mutfak tasarimlari 7tQ5W

Geniş Mutfak Planları

Dekorasyon çalışmalarında çok daha rahat hareket edebileceğiniz bu alanlar için dekorasyon örneklerine göz atalım. Her zaman söylediğimiz gibi kalabalık ürün grupları ile alan daraltmak anlamsız olacaktır, bu yüzden işlevsel masa ve sandalye kombinleri ile sizler de daha doğru tercihler yapabilirsiniz. Büyük mobilya markalarının piyasaya sürdüğü ve çok kullanışlı olan masa ve sandalye kombinleri, katlanabilir yapıları ile de çok fazla yer kaplamıyor ve daha işlevsel bir şekilde karşımıza çıkıyor. Hem masa, hem de sandalye olarak kullanılabilen bu ürünler ile birlikte alan daraltmadan ihtiyacınız olan dekorasyon çalışmalarını çok daha kolay hale getirebilirsiniz.

Kullanışlı ve şık mutfak tasarımı deyince ilk akla Scavolini mutfak dolapları ve dekorasyonları gelir. Bu yazımızda sizin için en güzel örnekleri bir araya getir.

 

Mutfak planı ve yerleşiminde püf noktaları sizler için araştırdık. Mutfağınızı dizayn ederken, ihtiyacınız olan püf noktalar, Mutfak yerleşiminde püf noktalar makalemizde sizlerle!

   

 1. Açık Mutfak Planı

Genellikle yemek odası ve mutfak alanlarının birbirinden ayrıştırılması için araya bir set tercih ediliyor. Araya koyacağınız set’in şık ve kullanışlı olması, yemek odanız ve mutfağınızın görünüşü için kritik bir önem taşıyor!

2. Evye ve Beyaz Eşya yerleşim Planı

Mutfağınıza ışık girmesi ve ve yemek yaparken aydınlık bir ortamda bulunmanız, mutfağınıza ferahlık getirecektir. Evyenizi mutfak camınızın önüne koymakla ilk adımı atabilirsiniz. Evye, ocak ve buzdolabı yerleşimleri için üçgen şekli tercih etmeniz mutfağınızı daha kullanışlı ve şık bir hale getirecektir.

3. Mutfak ve Yemek odası Planı

Yemek odanız ile mutfağınızı birbirinden ayırmak için kullandığınız seti, daha kullanışlı hale getirmek için bar havası yaratabilirsiniz.  Setin enini geniş tutarak, sandalyelerinizi setin altına gelecek şekilde yerleştirdiğiniz zaman, hem kullanışlılığı hem de şıklığı açısından vazgeçilmez bir hal alacak!

4. Eşya Depolama Alanları Kiler Düzenleme Planı

Setin altını ve üstünü dolap olarak kullanırsanız, mutfak eşyalarınızı depolamak için daha ferah ve geniş alanlar yaratabilirsiniz. Mutfağınızın alanından tasarruf edebilirsiniz.

5. Bulaşık Makinesi Yerleşimi

Evyenin yanına yerleştirilen bulaşık makinesi genellikle daha kullanışlı olur. Bulaşık makineleri mutfağımızın vazgeçilmezleri olmakla birlikte, bayanlar geniş yer kaplayan bulaşık makinelerinin mutfaklarını daraltmasından şikayetçi oluyor. Bu sayede mutfağınız şıklığından ödün vermeyecek!

SORU VE ÖNERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ YORUM PANELİNİ KULLAN

👇

6. Dekoratif Eşyalar

Mutfağınız küçük ve dekoratif eşyaları koyacak alanınız mı yok? O zaman çözümü tam da burada! Mutfağınızı daha kullanışlı hale getirmek için açık rafları tercih etmelisiniz. Açık raflar mutfağınıza daha geniş bir görüntü vermekle birlikte, dekoratif eşyalarınız için de hoş ve gösterişli bir alan yaratmış olacaksınız.

 

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 4

Mutfak Yerleşimi Nasıl Olmalı 5

 

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın