Giyinme Odası Tasarımı ve Uzmanından Dizayn Derlemeleri

Giyinme odası tasarımı nasıl olmalı? Giyinme odası ölçüleri nasıl olmalı? Mobilya Hocası olarak her mimari konuya büyük bir incelikle eğilmeye çalışıyoruz. Eğildiğimiz noktada çalışmalarımızı organize etmeye, sizler için faydalı gereçler oluşturmaya çalışıyoruz. Bu içeriğimizde de giyinme odası modelleri ve örnekleri derlememizi sunmaya gayret edeceğiz. İşin uzmanından sizlere tavsiyeler de sunarak etkili önerilerde bulunmaya başlayalım.

 

Giyinme odası dizaynı

 

Giyinme Odası Dizaynı Yaparken Bilmemiz Gerekenler

Giyinme odası her eve uygulanmaz. Belli parametreler ile birlikte hoş duran, eve değer katan uygulamalardan biridir. Bu noktada da giyinme odası örnekleri incelemek size bambaşka bir bakış açısı bambaşka bir uygulama bilinci kazandıracaktır. Buradaki örnekleri incelediğimizde odanın yalnızca giyinme değil aynı zamanda dekorasyon öğelerinin bir parçası olduğu da burada net bir biçimde gözükmektedir. Örnekleri incelerseniz bu durumun sizler için çok daha iyi olduğuna şahit olabilirsiniz.

 

Giyinme odası dizaynı

 

Giyinme odasının modelleri genel olarak dolapların güzel bir şekilde yerleştirildiği, şık bir ışıklandırma ile odaya bambaşka bir havanın hakim olduğu alanlardan biridir. Burada dekorasyon aklı evin geri kalanı ile uyuşmakta, tüm atmosfer sizler için büyük öneme ev sahipliği yapacaktır. Burada duvarların renkleri de dikkat çekmektedir. Lületaşı rengi ile birlikte de giyinme odalarının bambaşka bir tarza çevirebilirsiniz.

 

En kullanışlı elbise dolabı modellerini bu yazımızda derledik. İncelemenizi tavsiye ederiz: mobilyahocasi.com/elbise-dolabi-modelleri/

 

Giyinme odası dizaynı

 

Giyinme Odası Ölçüleri Ortalama Olarak Nedir?

Giyinme odası ölçüleri elbette ki evden eve mekandan mekana göre değişmektedir. Burada evin yapısı duvarların yapısı esas noktayı oluşturmaktadır. Duvarların uygunluğuna göre giyinme odası dizayn edilir. Ortalama olarak giyinme odaları ise 5 m yatay 2 m dikey şeklinde tasarlanır. Küçük olmaları kısmen tercih edilir. Eşyaların iyi bir şekilde yerleştirilmesi bu odaların yine aynı güzellikte dizayn edilmesine bağlıdır. Ölçülerin belirlenmesi ve özel dolap yapımı için de kesinlikle önceden keşif yapılıp çalışmaların belirlenmesi gerekecektir.

 

Giyinme odası dizaynı

 

Giyinme Odası Aksesuarları

Giyinme odası aksesuarları birçok örneği ve çeşidi barındırmaktadır. Odaların dizaynı ile birlikte bu tür aksesuarların kullanımı da dekorasyon aklını ortaya koyacaktır. Eğer siz de sadece işlevsel değil bir yandan da şık bir oda istiyorsanız örnekleri inceleyebilirsiniz.

 

Giyinme odası dizaynı

 

Giyinme Odası Nasıl Tasarlanır, Yapılırken Nelere Dikkat Edilir?

Giyinme odası tasarlarken evin tüm yapısına tüm dekorasyonuna dikkat edilir. Evin genel dekorasyon aklına uyumlu olan giyinme odaları genel olarak da eve değer katmalıdır. Işıklandırmasından dolap yapımına kadar birçok alanda giyinme odaları başrol oynamaktadır. Burada işe başlanmadan önce keşif büyük bir yer tutar. Keşif süreci doğru şekilde yapılan giyinme odaları daha sonra 3ds max, autocad gibi programlar aracılığı ile tasarlanarak ev sahibine sunulur. Bu sunumların ardından özel dolap yapımı, led ışıklı tavanlar, parke ve benzeri birçok zemin kaplama çalışmalarına başlanır.

 

Giyinme odası dizaynı

   

 

Giyinme Odası Yapımı Ne Kadar Sürer?

Dolap yapımı özellikle giyinme odalarının başlıca çalışmalarından biridir. Özel dolap yapımı şeklinde gerçekleşen bu çalışmalar, akrilik, lake gibi birçok malzeme kullanılarak yapılır. Bu malzemelerin ne olduğuna bağlı olarak ise süre değişebilir. Özel dolap yapımları genel olarak 15 gün içerisinde gerçekleşmektedir.

 

Giyinme odası dizaynı

 

SORU VE ÖNERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ YORUM PANELİNİ KULLAN

👇

İç mimar ve ustanın birlikte çalışması durumunda giyinme odası tasarımı ve komple tadilat işlemleri daha kısa sürebilir. Burada ekibin büyüklüğünün yanı sıra ekibin bu işe tam olarak odaklı olması, yan çalışmaların olayı etkilememesi gerekmektedir. İç mimar burada süreç yönetiminde büyük rol oynamaktadır. Ustanın led ışıklı tavan gibi birçok öğeyi yapabilme kabiliyeti de odanın yapım süresini doğrudan etkilemektedir. Odanın tam olarak hazır hale gelmesi için öncelikle zeminin daha sonra tavanların en sonunda da dolapların hazır olarak monte edilmesi gerekir.

 

Giyinme odası tasarımı

 

Giyinme Odası Tasarlanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Giyinme odası tasarlanırken pek çok faktöre dikkat edilmelidir. Bunlardan en önemlisi dolabın yapılacağı malzeme ve dolabın modelidir. Giyinme odaları büyük oranda dolapların güzelliği ile gerçek değerini bulur. Bu nedenle dolabın hangi modelde ve hangi malzemede olduğu ev sahibi tarafından ve iç mimar tarafından dikkatle incelenmelidir. Burada sözleşme şartlarında odanın ne zaman teslim edileceği de kesinlikle belirtilmelidir. Ödeme ve sürenin netleştirilmesinin ardından yalnızca dolap değil duvarların rengi de iç mimar ve ev sahibi ile birlikte belirlenmelidir. Giyinme odaları genellikle gri antrasit, füme gibi renkler kullanılarak dizayn edilir. Duvar boyası da net bir şekilde belirlendikten sonra tavanlar, aynalar ve en önemli bölüm olan ışıklandırma doğru şekilde belirlenmelidir. Burada led ışıklı tavanlar kullanılabilir. Bu tavanlar dekorasyona uygun biçimde tasarlanmalı, dolabın her bölümüne temas edecek şekilde kurgulanmalıdır.

 

Giyinme odası tasarımı

 

Bu yazımızda size evinizin önemli birimlerinden biri olan giyinme odası ile alakalı bilgiler vermeye çalıştık. Bu bağlamda giyinme odası örnekleri sunarak sizlere bambaşka bir ışık olmayı, bu ışık ile birlikte evinizi güzelleştirmeyi size amaç edindik. Umarız amacımıza ulaşarak sizlere doğru yolu aktarabilmişizdir. Yorumlarınız ve görüşleriniz varsa ilgili bölümden bize aktarım da yapabilirsiniz.

Giyinme odası dizaynı

Giyinme odası tasarımı

Giyinme odası tasarımı

Giyinme odası tasarımı

Giyinme odası tasarımı

Giyinme odası tasarımı

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın