Evde Mobilya Boyama Fiyatları ve Uygulama Teknikleri

633

Evde mobilya boyama, görüntü kirliliği yapan yada renginden sıkıldığınız mobilyaların renk değişimi ile yenilenmesi işlemidir. Eski mobilyaları tekrar yeni hale getirmek ev sahiplerinin sıkıntı çektiği, kaygılandığı konulardan biridir. Bu konuyu çözmek için ise mobilya boyama fiyatları araştırmasına girerler. Bununla birlikte araştırma yaparak mobilya rengi değiştirme konusunda örnekleri incelerler. Biz de Mobilya Hocası ekibi olarak bu içeriğimizde size hep fiyatları ile ilgili bilgiler vermeye hem de örnekler ile sizin incelemenizi kolaylaştırmaya çalışacağız.

 

evde mobilya boyama 1

Evde Mobilya Boyama Fiyatları

Fiyatların net bir şekilde verilmesi mobilya boyama için açıklayıcı olmasa da örneklemeler ile size fiyatlandırmamızdan bahsedeceğim. Öncelikle mobilya kavramını biraz açarak size süreçten bahsedelim. Mobilyalar arasında dolapların bulunduğu gibi eski karyola, oturma grubu, sehpa gibi bölümlerde olabilir. Tüm bu ahşap öğeler ayrı şekilde fiyatlandırılabilir. Fakat biz size aşağıda vereceğimiz mobilya boyama fiyatları tablosunda belli örnekler ile fikir edinmenize yardımcı olmaya çalışacağız.

  • Mobilya Boyama Fiyatları                                                       2 metre     4 metre
  • Standart Mutfak Dolapları Boyama-Renklendirme          5000 TL     8000 TL
  • Standart Dolap Boyama-Yenileme                                        2500 TL     5000 TL

Mobilya boyama fiyatları şehir ve semte göre farklı maliyetlerde olabilir. Ortalama fiyat belirlemek için yerel marangozlarla, mobilya atölyeleriyle veya mobilya boyama hizmeti sağlayan diğer işletmelerle iletişime geçebilirsiniz. Kendiniz değil de bir ustaya yaptırdığınızda ortalama maliyet için fiyat teklifi alabilirsiniz. Bunun için mobilyanın fotoğraflarını göndermek veya bir uzmana göstermek en mantıklı yoldur.

 

Çizilen ahşap nasıl boyanır? Detaylar için tıklayınmobilyahocasi.com/cizilen-ahsap-mobilya-parke-nasil-boyanir/

 

evde mobilya boyama 6

 

Evde Eski Mobilya Boyama Teknikleri

Evde mobilya boyama teknikleri günümüzde oldukça çeşitlilik kazanmıştır. Bu çeşitlilik içerisinde müşteri ihtiyacına göre tercih yapılabilir. Yağlı boya, tebeşir boyası, yalnızca verniklemek mobilya yenileme çalışmaları arasındadır. Burada müşterinin ihtiyacına göre farklı teknikler ve çalışmalar yürütülürken mobilyanın durumuna göre de tercih yapılır. Tebeşir boyası, zımparasız mobilya boyama kategorisinde ele alınan çalışmalar arasında yer alırken, evde mobilya boyama sırasında çok kolay biçimde çalışmalar yapılabilir. Eğer mobilyalarınız çok eski değilse vernikleme işlemi de hayat kurtarabilir. Mobilyalarınızı basit bir şekilde vernikleyerek kolayca yenilenmiş hale getirebilirsiniz. Yağlı boya çalışmaları ise biraz daha ağır işlemlerdir. Bizlerin de fiyat verdiği uygulama olan yağlı boya, ustalık isteyen, yenileme isteyen mobilya boyama işlemleri arasında yer almaktadır.

 

evde mobilya boyama 5

 

Eski mutfak kapağı boyama konusunda yazdığımız yazımızı inceleyebilirsinizmobilyahocasi.com/eski-mutfak-dolabi-kapagi-yenileme-boyama

 

Yağlı Boya ile Ahşap Mobilya Boyama

Yağlı boya, özellikle mutfak dolapları, kapı boyama gibi çalışmalarda sıklıkla tercih edilir. Bu çalışmalar neticesinde önce zımpara, astar gibi uygulamalardan sonra yağlı boya uygulaması yapılır. Yeni ve sağlam gözüken ahşap mobilyalar, kapılar bu yeniliklerini yağlı boyaya borçludurlar.

 

evde mobilya boyama 4

 

Vernik ile Mobilya Yenileme

Verniklemek, kapılarda ve bazı eski mobilyalarda kullanılır. Kolay bir çözüm olmakla birlikte eğer mobilya çok eski haldeyse işe yaramaz. İşe yarar çözümleri gerçekleştirmek için yağlı boya denenebilir. Fakat mobilyanızdaki ufak hataları gidermek, biraz olsun toparlamak istiyorsanız vernik kullanılabilir.

Zımparasız Mobilyama Boyama-Tebeşir Boyası

Tebeşir boyası genellikle hobi ürünlerinde kullanılan zımparasız mobilya boyama sağlayan uygulamalardan biridir. Eğer ufak sehpalarınız masalarınız varsa tebeşir boyası seçeneğini deneyebilirsiniz. Buna nazaran mobilyalarınız büyük boyutlarda ise zımparasız mobilya boyama bir başka deyişle tebeşir boyası çalışmasını yapmanızı tavsiye etmeyiz.

Bir takipçimiz kendi çalışma masasını kedisinin yardımıyla akrilik boya ile boyamış, üstüne de mat vernik geçince ortaya böyle güzel bir masa çıkmış.

Mobilya Boyama Yorumları ve Örneklerini Dikkate Alın

Mobilya boyama yaptırmak isteyenlerin birçoğu “acaba nasıl olacak?” “boyanmış mobilyalar nasıl görünür?” sorularının cevaplarını merak ediyor halde bulunuyorlar. Biz de bu merakların giderilmesi için başarılı mobilya boyama örnekleri derlemesini yaptık. Bu derlememiz içerisinde ülkemizdeki mobilyalara benzer öğelerin bulunmasına ayrı özen gösterdik. Mobilya boyama yorumları ve örneklerini incelediğinizde konuya daha da vakıf olacaksınız. Örneklerimiz ile sizi baş başa bırakarak ilham almanızı diliyoruz.

 

evde mobilya boyama 3

   

 

Hangi Boya ile Mobilya Boyama Yapılır?

Mobilya boyama işlemleri özel bir ürün olan ve ismi de işlevi ile uyuşan mobilya boyasıdır. Ahşap mobilya ve benzer kapılar mobilya boyası olarak adlandırılan su bazlı ürünler ile boyanır. Genel yanlış ise bu konuda yağlı boya çalışmalarının yapılması yönündedir. Yağlı boya hem daha ucuz olup hem de vernik ile birlikte çok iyi yenileme sağlayamamaktadır. Yenilemelerin her biri değerli olmalı, yeni bir kapı edinmiş gibi evi güzelleştirmelidir. Bu nedenle kapı boyama veya mobilya boyama işlemleri yaparken özellikle mobilya boyası ile uygulama yapılacağına dikkat etmeniz gerekmektedir.

Ahşap Eskitme Mobilya Boyama Nasıl Yapılır ?

Evinizde eski görüntüsü ile canınızı sıkan ahşap mobilyaları kolay ve zevkli bir şekilde çok güzel bir görünüme kavuşturmalısınız. Üç farklı teknik ile mobilyalarımızı boyayarak hayalinizde ki eve sahip olabilirsiniz. Ancak bu mobilya tekniklerini kullanırken doğru uygulanması için oldukça dikkat etmelisiniz. Eskitme pudrası, eskitme boyası ve eskitme kremi ile mobilyalarımızı farklı teknikler yardımı ile boyama yapabiliriz.

 

Eskitme mobilya boyama yenileme işlemleri için bu yazımızı ziyaret edebilirsinizmobilyahocasi.com/eskitme-mobilya-modelleri-ve-boyama-ornekleri

 

Ahşap Mobilya Eskitme Malzemeleri

Ahşap mobilyalarınızı eskitme tekniği ile boyarken oldukça dikkatli ve titiz bir şekilde işlemi gerçekleştirmelisiniz. Aynı zamanda kullanacağınız malzemelerinde kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer kötü ve kalitesiz malzemeler kullanırsanız bu malzemeler boyadığınız mobilyalara zarar verebilir ve geri dönülmeyecek hasarlara yol açabilir. Ahşap mobilyalarınız da eskitme tekniği ile boyama yapabilmeniz için ihtiyacınız olan malzemeler bunlardır:

SORU VE ÖNERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ YORUM PANELİNİ KULLAN

👇

  • Su bazlı arkilik boya
  • Eskitme boyası
  • Fırça
  • Sünger

evde mobilya boyama 2

Eskitme Pudrası, Boyası ve kremi Arasında ki Farklar Nelerdir?

Ahşap mobilya boyama eskitme pudrası mobilya boyaması bittikten sonra çok doğal ve yumuşak oluyor. Eskitme kremi ise mobilya boyaması sonrasında daha net bir şekilde duruyor. Daha eski görüntü sevenler, eskitme kremi kullanabilir. Daha net görüntü sevenler, eskitme kremi kullanabilir.Eskitme pudrasında küf ve oksit görüntüsüne sahip olurken, eskitme kreminde çok daha gerçekçi ve yıpranmış görüntüsünü elde edersiniz. Mobilya boyalarının renk seçenekleri de farklılık gösteriyor. Eskitme kreminde yıllanmış bir bordo harika bir görüntü verirken eskitme kreminde niş yeşili muazzam bir görüntü veriyor.

Mobilya boyama işlemleri için boya seçimi yaparken evinizin dekorasyon anlayışına uygun bir seçim yapmanız gerekmektedir. Evinizde kullanacağınız dekoratif eşyalar ile uyumunu sağlayabilmeniz gerekir. Özellikle zeminde kullandığınız parkenin boya rengini, ahşap mobilya boyama işlemlerinde de kullanarak iç dekorasyonunuz da bir bütünlük sağlayabilme imkanınız var.

 

evde mobilya boyama 2

 

Neden Mobilyaları Boyamamız Gerekir?

Mobilya boyama çalışmaları genellikle eskiyen mobilyaları yenilemek amacı ile yapılır. Özellikle mutfak dolapları ve banyo dolapları bu mobilyalar arasında gösterilebilir. Mutfak dolaplarının yenilenmesi işlemi ise mobilya boyama çalışmaları arasında başı çekmektedir. Burada kapakların malzemeleri boyamayı belirler. Lake dolaplar, akrilik dolaplar uygulamaların nasıl gerçekleşeceğini belirleyen unsurlar arasında yer almaktadır.

Bu yazımızda size mobilya boyama ile ilgili bildiklerimizi aktarmaya çalıştık. Fiyat bilgisinden uygulama bilgilerine kadar birçok noktada size aktarımlarda bulunarak örnekler ile de görsel desteklemesi yapmaya gayret ettik. Siz de kendi evinizdeki mobilyaları boyatmak, yenilemek istiyorsanız Mobilya Hocası ekibi ile iletişime geçebilir, soru ve görüşlerinizi istediğiniz zaman bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın