Füme Rengi Duvar Boyası Uygulamaları Örnekleri

896

Füme rengi duvar boyası ev dekorasyon sektöründe en farklı renklerden biridir. Renk, farklı bir gri farklı bir mavi olarak tanımlanabilir. Özellikle ofis ve çalışma alanlarında füme rengi duvar boyası ile bambaşka bir deneyim yaratılabilir. Biz de bir dekorasyon blogu olarak bu yazımızda size örnekler sunmayı, rengin anlamını ifade etmeyi deneyeceğiz. Umarız size bambaşka bir tat kazandırabiliriz.

 

Füme rengi duvar boyası

 

Füme Rengi Anlamı

Füme rengi gri ve kahve rengi arasında bir renk çeşitidir. Füme rengi duman rengi olarak da tanımlanabilir. Denge unsuru ve ciddiyet katarak eve çalışma, asalet, şıklık kazandırır. Füme rengi seven insanların ortak özelliği ise olaylardan uzak durmaktır. Kendine daha fazla zaman ayıran insanlar bu renge bir aşk ile bağlanabilirler. Bununla birlikte evde parti yapmayı sevecek kadar aktif olan insanlar için bu renk biraz bunaltıcı gelebilir.

İlginizi çekebilecek benzer bir yazı örneği: mobilyahocasi.com/ic-cephe-antrasit-duvar-boyasi-rengi

 

Füme rengi duvar boyası

 

Füme Duvar Boyası Örnekleri

Füme rengi, modern dekorasyonun önemli renklerinden biridir. Dekorasyona bambaşka bir tat katan bambaşka bir imaj katan füme rengidir. Rengin genel kullanımı ve eve yansıttığı enerji geniş olmakla birlikte Türk halkının kültürü ile de tam olarak uyuşmaktadır. Ülkemizde bu renk çok fazla kullanılmakta, evleri süsleyerek mutlu insanlar oluşturabilmektedir.

 

Füme duvar boyası

 

Renk, kendisine uygun mobilyalar ile bambaşka bir uyum içerisinde çalışmaktadır. Rengin genel akışı mobilyalar ile uyumlu olduğunda mekan içerisinde doğru enerji yakalanabilir. Burada siz de kendi evinizin eşyalarını düşünerek füme rengi bir dekorasyona karar verebilirsiniz.

 

Füme duvar boyası

 

Füme rengi özellikle salon ve yatak odalarına farklı bir hava katmaktadır. Eşya seçiminde de siyah ve beyaz renkler ağırlıklı kullanmak duvarda kullanılan füme renginin daha çok belli olmasına yarar. Böylece hem birbirine yakın hem de zıt renkler kullanmak odanıza farklı bir hava katar.

Bu yazımızı da incelemenizi tavsiye ederiz: mobilyahocasi.com/en-cok-tutulan-ev-duvar-boya-renkleri

 

 

Füme duvar boyası

 

Füme Renk Tonları

Boya badan işlemlerinde ilk adım, füme rengi tonunu seçmek olacaktır. Füme renk tonları açık ve koyu olarak kendi içinde ikiye ayrılabilir. Burada füme ibaresinin geçtiği boya markalarının renk kartelaları içerisinde de rengin değişim gösterdiğine şahit olunabilir. Burada bazı markaların kendi içerisinde farklı şekilde değerlendirilip anlamlandırıldığına, kodların farklılaştığına rastlayabilirsiniz.

Genellikle gri tabanlı bir renktir, ancak bazen kahverengi tonları içerebilir. Farklı markaların farklı füme tonları olabilir, bu nedenle yazımızda bulunan örnekleri incelemenizi tavsiye ederiz.

   

 

Füme rengi duvar boyası

 

Koyu Füme Rengi

Koyu füme rengi ofis ortamında daha iyi sonuç verebilmek için tercih edilmektedir. Burada koyu füme rengi ile sağlanan enerji biraz daha yoğun biçimde oluşmaktadır. Burada rengi inceleyerek daha iyi karar verebilirsiniz.

Açık Füme Rengi

Açık füme rengi özellikle kum beji, lületaşı rengi gibi renkler ile uyumlu olması açısından tercih edilmektedir. Renklerin genel itibari ile uyumu düşünülecekse açık füme rengi kullanımı daha iyi olacaktır.

SORU VE ÖNERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ YORUM PANELİNİ KULLAN

👇

Boya seçimi yapmadan bu yazımızdaki örnekleri inceleyebilirsiniz: mobilyahocasi.com/en-cok-kullanilan-boya-renkleri

 

Füme duvar boyası

 

Füme Rengi Hangi Renk ile Kombinlenir?

Füme rengi ev boyama, ev dekorasyonu açısından bakıldığında kombini kuvvetli renkler arasında yer almaktadır. Renk, buz beyazına kadar açık nitelikte olan renkler ile kombinlenebildiği gibi gri renk ile de kombinlenebilmektedir. Mobilya Hocası ekibi olarak bizlerin tavsiyesi ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Kum Beji
  • Lületaşı Rengi
  • Buz Beyazı
  • Melankoli

Bu renklerin yanında elbette ki renklerin türevleri, açık-koyu tonları rahatlıkla kullanılabilir. Burada evinize göre, ev eşyalarına göre tercih yapabilir, ev ahalisinin ruhunu yansıtabilecek rengi tercih edebilirsiniz.

Ayrıca bu yazımızda da ilginizi çekebilecek örnekler bulunuyor: mobilyahocasi.com/yatak-odasi-duvar-boya-renkleri

 

Füme duvar boyası

 

Bu yazımızda size füme rengi ile alakalı merak ettiklerinizi aktarmaya, örnekleri sunmaya, çeşitli yollar ile ev dekorasyonunuza ilham olmaya çalıştık. Umarız renk seçim sürecinize katkıda bulunmuşuzdur. Siz de merak ettiğinizi noktaları bu doğrultuda bize aktarabilir, bizimle paylaşabilirsiniz.

Füme duvar boyası

 

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın