Kaymaz Halı Makinede Nasıl Yıkanır?

9.560

Altı kaymaz halı makinede nasıl yıkanır? Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza bu konuda bilgiler vermeye çalışacağız. Halılarda temizlik ve hijyen büyük önem arz ediyor. Özellikle de evinizde çocuğunuz varsa, onun sağlığı açısından halıların temizliğine özen göstermek gerekiyor. Halıların yıkanması, temizlenmesi başlı başına problemken, kaymaz tabanlı modelleri yıkarken daha dikkatli olmak gerekiyor. Bu yazımızda sizin için kaymaz tabanlı halılar çamaşır makinesinde hangi programda, kaç derecede nasıl yıkanır ve kurutulur? sorusuna cevap verirken önemi uyarılar da bulunuyoruz.

 

Jel Tabanlı Kaymaz Halı Nasıl Yıkanır

Kaymaz Halı Çamaşır Makinesinde Nasıl Yıkanır?

Kaymaz tabanlı halı ya da yolluklarla ilgili bilinen en büyük yanlışlardan birisi çamaşır makinesi ile birlikte yıkanamayacaklarıdır. Eğer ki halınız makineye sığıyorsa bunu makine ile yıkamaktan yana herhangi bir problem yok. Fakat sıkma işlemi yapılmayacağını unutmayın. Sıkma işlemi yapmadan teras yada balkon gibi yerlerde kurumaya alabilirsiniz. Bu yüzden de makineye sığan kaymaz tabanlı halılar için farklı yöntemler aramaktan vazgeçebilirsiniz.

# ÖNEMLİ: Kaymaz halıları sabah saatlerinde yıkamanız daha sağlıklıdır. Çünkü akşam güneş olmayacağından dolayı, kurumaya astığınız halı çok uzun süre ıslak kalacaktır. Nemli kalan halının kaymaz özelliği olan kısmı nemden olumsuz yönde etkilenir.

Beyaz Kaymaz Halı Nasıl Yıkanır

# Kaymaz Halı Yıkarken Jel Tabana Dikkat

Jel taban halılar halının kaymasını önlediği için seramik, mermer yüzeylerde son derece etkili oluyor. Fakat halıları yıkarken jel tabanın varlığı bazı önlemleri almanızı gerektiriyor. Eğer ki halınızı kendiniz yıkadıysanız, halıyı kurumaya bırakacağınız zaman jel yüzeyin direk güneş ile temas etmemesini sağlamalısınız. Bu noktada az önce belirttiğimiz uyarının tam aksine jel kısımlar güneş görmemeli. Halının diğer yüzü güneş görebilir. Fakat aşırı sıcak havalara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

Jel tabanlı kaymaz halının kullanım ve yıkama talimatını muhakkak okuyun. Eğer talimat yoksa aşağıdaki tavsiyemizi dikkate alabilirsiniz. Kalitesiz jel tabanlı halılar bir müddet sonra alt kısımdan parçalandığı ve yerde parçacıklar oluşturduğunu unutmayın.

Kaymaz Halı Nasıl Yıkanır

Çamaşır Makinesinde Kaç Derecede Hangi Programda Yıkanır?

Halın markanız çamaşır makinesinde yıkamaya uygun şeklinde ibare bulunduruyorsa burada tavsiye edeceğimiz ayarları uygulayabilirsiniz.

  • 30 derecede yıkayın
  • Sıkma yaptırmayın
  • Deterjan kullanmayın
  • Jel tabanlı halı ise, jel kısmını güneşe getirmeyin
  • Halıyı ıslak şekilde uzun süre bekletmeyin
  • Gece ve kış günlerinde halı yıkamak kurutma problemi oluşturur. Bunun için, sadece hafif deterjanlı nemli bezle silin.
  • Çamaşır makinesine koyacağınız halı aşağıda şekle getirdikten sonra bir daha katlayarak yerleştirebilirsiniz.

 

Kitchen Mutfak Halısı Modellerini Görmek İçin TIKLAYIN  

 

Camasir makinesinde hali nasil yikanir

 

Halı yıkama makineleri ile birlikte halı yıkamak artık daha kolay hale geliyor.. Halı yıkama makineleri ile birlikte artık birden fazla makine modelleri bulabilirsiniz… Yeni yada ikinci el olarak satılan halı yıkama makineleri ile aynı işlevleri görebilirsiniz. Halı yıkama makineleri ile birlikte kullanılan halı temizleme işlemleri ile halılar üzerindeki kuru tozları da alabilirsiniz. Bunlar hem halılarınızı yıkarken hemde temizliğini sağlar…

İnsanların halı yıkamak için zamanları kalmadığı günümüzde bunları halı yıkama makinesi kolayca yapabiliyor.. Halı yıkama makineleri ile birlikte içinde bulunan bir hazne sayesinde elektirik süpürgesi ile kirleri arındırıyor.

 

Shaggy Kaymaz Halı Nasıl Yıkanır

Kalitesiz Halılardan Uzak Durun: Piyasada çok sayıda kaymaz tabanlı halı var fakat bunlar içerisinde ince yapılı, son derece ucuz fiyatlı ve kaliteden uzak kısacası yıkanamaz modeller olduğunu da unutmayın. Bu sebeple halı alırken yıkanmasında herhangi bir problemin olmayacağını üretici tarafından taahhüt edilen modellere yönelmelisiniz. Böylece halıyı defalarda yıkayabilir ve en ufak bir deformasyon ile karşılaşmazsınız.

Kaymaz Taban Yolluk Modelleri ve Metre Fiyatları (TIKLAYIN)

Makinede halı hangi programda yıkanır yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Umarız faydalı bir yazı olmuştur.

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın