Büyük Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır? (Örnekler)

3.805

Salon dekorasyonu önemli bir olaydır ve salonunuz büyükse işinizin hem kolay hem de zordur diyebiliriz. Büyük salonları dekore ederken elinizde daha fazla seçenek bulunsa da salonu tam manasıyla doldurmakta problem yaratacaktır. Bu yüzden de bazı detaylara dikkat çekmek istiyoruz.

 

Modern Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır

 

Büyük salon dekorasyonunda renk skalanız son derece geniş. Salon büyük olduğu için arzu ederseniz canlı renkleri de tercih etme şansınız bulunuyor. Bu sebeple de renk tercihi tamamen size kalmış durumda. Son dönemdeki trendler 3D salon duvar kağıtlarından yana diyebiliriz. Görsel açıdan farklı bir şeyler arayanlar için 3D duvar kağıtları son derece güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyoruz.

 

Büyük Salon Dekorasyonu Örnekleri

 

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Şimdi dilerseniz maddeler eşliğide salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna birlikte cevap arayalım. Tabii bu arada sizin için seçtiğimiz görsellerde yapacağınız salon dizaynı için ilham olacağını ümit ediyoruz.

Mobilya Seçimi

Salon büyükse şayet daha gösterişli ya da daha fazla sayıda eşyayı salonda kullanabilirsiniz. Hal böyle olunca da isterseniz klasik bir tarza yönelebilir, isterseniz modern bir dekorasyon yapabilirsiniz. Salonun büyük olması sizi bu noktada daha serbest hareket etme imkanı sunacaktır. Fakat tavsiyemiz şu sıralar daha fazla kişinin tercih etmekte olduğu modern mobilyalardan yana. Bu noktada işlevsel fakat tasarım olarak da dikkat çekici ve yaratıcı mobilyalardan söz ediyoruz.

 

Büyük Salon Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Büyük Salon Tasarımları İçin Halı Seçimi

Salonun en önemli parçalarından birisi de kuşkusuz halılar. Halı tercihi oldukça önemli ve bu noktada salondaki genel dekorasyona uygun hareket etmek mantıklı olacaktır. Eğer ki sade bir dekorasyon yaptıysanız dekorasyona hareket katmak için halıyı biraz daha dikkat çekici modellerden seçmeniz faydalı olacaktır. Bunun yanı sıra perdelerle halıları kombinlemenin de güzel bir seçenek olduğu unutulmamalı.

 

Salon salon dizaynı

 

Salon dekorasyonu, gün içerisinde en fazla zaman geçireceğiniz odalardan birisi salon olduğu için büyük önem arz ediyor. Geçirilecek olan zamanı daha keyifli hale getirebilmek adına dikkat edeceğiniz birkaç detay, çok daha güzel ve başarılı sonuçları beraberinde getirecektir. Aynı durum büyük oturma odası dekorasyonu için de geçerlidir.

 

Büyük salon modelleri

 

Odak Noktası Seçimi

Salon dekorasyonunda ilk olarak odak noktanızı seçmeniz gerekiyor. Salonunuzda şömine varsa odak noktası için güzel bir seçenek olacaktır. Ya da güzel manzaralı bir salonunuz mevcutsa pencereler de odak noktası olarak alınabilir. Odak noktanızı belirledikten sonra, diğer mobilyaları buna uygun renklerde seçmeli ve dikkat dağıtmayacak sade tonlara yönelmelisiniz.

 

   

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılmalı

 

Aydınlatma Tercihleri

Büyük salon dizaynı yaparken dikkat edeceğiniz bir diğer konu ise aydınlatmadır. Salonun tamamı homojen bir şekilde aydınlatılmadığı müddetçe, elde edeceğiniz sonuç istenilenler ölçüsünde olmayacaktır. Özellikle oturma kısmında yeteri kadar aydınlatma yapılamıyorsa ayaklı lambalar vb alternatifleri mutlaka kullanmalısınız.

 

Salon Dekorasyonunda Püf Noktalar

SORU VE ÖNERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ YORUM PANELİNİ KULLAN

👇

 

Büyük Oturma Odası İçin Renk Seçimi

Salondaki renk seçimi yapmak istediğiniz dekorasyon tarzına göre değişkenlik gösterecek olsa da, genel itibariyle duvarlarda açık tonlara yönelmek mantıklı olacaktır. Açık tonlardaki duvarlar odanın çok daha geniş görünmesini sağlayacağı için işinizi kolaylaştırır. Mobilyalarda ise büyük eşyalarda nispeten koyu renklere yönelip, asıl canlılık ve hareketliliği ise aksesuarlarda yapabilirsiniz.

Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır

 

Halılar ve Perdelerin Uyumu

Bir evin en önemli unsurları diyebileceğimiz halı ve perdelerde en risksiz tercih ikisini de aynı renk grubundan seçmek olacaktır. İlla ki perdelerinizin beyaz olmasını istiyorsanız, halı rengini koltuk takımı ile kombinleyip, perdelerin de duvar ve aksesuarlarla uyumlu olmasını da seçebilirsiniz.

 

Büyük salon modelleri

 

Büyük salon tasarımları

Büyük salon tasarımları

 

Salon salon dizaynı

 

 Salon Dekorasyon Fikirleri ve Örnekleri

 

Diğer büyük salon tasarımlarını görmek için aşağıdaki galeriyi tıklayabilirsiniz.

 

 

 

Bu Yazıyı Paylaş! Paylaş Tweetle Paylaş

Bu konuyla ilgili yorumunuzu yazın